Duális képzés indul az Eszterházy Károly Főiskolán

Duális képzés indul az Eszterházy Károly Főiskolán

Az Eszterházy Károly Főiskola a 2016/2017-es tanévtől programtervező informatikus és turizmus-vendéglátás szakon indít duális képzést.

A vállalati partnerek és a főiskola képviselői a „AZ ESZTERHÁZY KÁROLY FŐISKOLA TERÜLETI TÁRSADALMI, GAZDASÁGI SZEREPÉNEK FEJLESZTÉSE: OKTATÁS – GYAKORLAT – INNOVÁCIÓ” ( TÁMOP-4.1.1.F-13/1-2013-0009) projekt zárórendezvényén írták alá az együttműködési megállapodást. A projekt meghatározó eleme egy saját duális képzési modell kialakítása volt az Eszterházy Károly Főiskolán.

A zárókonferencia célja az volt, hogy megismertessék a kollégákat, a közvéleményt, partnereket és a régió munkaadóit a főiskola azon eredményeivel, melyeket a pályázat keretében ért el elsősorban a gyakorlatorientált és duális képzések indításában és fejlesztésében, valamint az ehhez kapcsolódó oktatási tevékenység fejlesztésében.

Az Észak-magyarországi Informatikai Klaszter által működtetett Informatikai Duális Képző Központ bekapcsolódik és tanácsadó szerepet tölt be az egri duális képzésben,  a Miskolci Egyetemen a 2015/2016-os tanév duális tapasztalatait felhasználva.

eger dualis alairas 15 09 24

 

 

 

 

 

 

 

 

A rendezvényről megjelent cikk az alábbi linken olvasható:

http://uni-eger.hu/hu/foiskola/foiskola/hirek-1048/c/palyazati-zarokonferencia