HÍREK, ESEMÉNYEK

Lezárult a felvételi eljárás- rekord számú hallgató a klaszter két egyetemén

Több éves rekordott döntött az Informatikiai Klaszter két egyeteme a Miskolci Egyetem (University of Miskolc) és az Eszterházy Károly Egyetem a felvett hallgatók számát tekintve. A miskolci campusra 8%-kal, a július 1-jén 4 campussal egyetemmé alakult Eszterházy Károly Egyetemre pedig összesen 14%-kal több hallgató nyert felvételt, mint a korábbi években. Bővebben

Az EMMI támogató nyilatkozata

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma is elismerte a Miskolci Egyetemen induló duális képzés elindításával és szervezésével kapcsolatos munkánkat
Palkovics László felsőoktatásért felelős államtitkár további támogatásáról biztosította az Informatikai Duális Képző Központot és az Észak-magyarországi Informatikai Klasztert.
Támogató nyilatkozata az alábbiakban olvasható Bővebben

Duális képzési megállapodás az Eszterházy Károly Főiskolával

Programtervező informatikus duális képzés indul Egerben 2016 szeptemberétől

Az Eszterházy Károly Főiskola együttműködési megállapodást kötött a 41 vállalkozást magában foglaló Észak-magyarországi Informatikai Klaszterrel, melynek értelmében a klaszter által működtetett Informatikai Duális Képző Központ tevékenysége a jövőben ki fog terjedni az egri érdekeltségű, a főiskolához közel álló IT cégekkel való együttműködésekre is. A szerződést a líceum tanévzáró ünnepségén írta alá Bodáné Tajthy Krisztina ügyvezető igazgató és dr. Liptai Kálmán rektor.

A szerződés értelmében a duális képzésbe az egri főiskola hallgatói 2016-tól kapcsolódhatnak majd be. Bővebben

PÁLYAVÁLASZTÁSI WORKSHOP

A Miskolci Egyetem Gépészmérnöki és Informatikai Kara *2015. május 19-én 13 órára tervezett duális pályaválasztási workshopot *tart, melynek helyszíne *a Miskolci Egyetem XXXVII. előadója*.

A workshopra várunk minden olyan érdeklődőt, aki még bizonytalan az újonnan induló duális képzés részleteivel kapcsolatban!

A workshopot követően 2015. május 20. – 2015 május 30. között egy újabb jelentkezési kört hirdetünk az érdeklődők részére, akik szeretnének a duális képzési szakon részt venni!

Mivel ez egy második körös felvételi, így a duális képzési helyek száma korlátozott, ugyanakkor számos cégnél még van lehetőség bekapcsolódni a gyakorlat intenzív duális képzésbe.

A jelentkezési lapot és a jelentkezés menetét itt találod:
http://www.idkk.hu/hogyan-jelentkezhetek/

Ne habozz! A duális képzés számodra is egy rendkívüli lehetőség! Bővebben

DUÁLIS KÉPZÉSSEL KAPCSOLATOS TÁJÉKOZTATÓ NAP

2015. április 17.-én  tájékoztató alkalmat tartunk a duális képzésről, abban rejlő lehetőségekről a Miskolci Egyetem Gépészmérnöki és Informatikai Karára jelentkezett végzős diákok számára.

A rendezvény helyszíne: Bay Zoltán Intézet, Miskolctapolca, Iglói út 2.

A rendezvény időpontja: 2015.04.17., péntek, 14:30 – 16:00

A tájékoztató nap keretében összefoglaljuk a diákoknak a duális képzéssel kapcsolatos ismereteket, illetve lehetőségük lesz a duális képzésben résztvevő vállalatokkal kapcsolatban is tájékozódni. Bővebben