Duális képzési megállapodás az Eszterházy Károly Főiskolával

Duális képzési megállapodás az Eszterházy Károly Főiskolával

Programtervező informatikus duális képzés indul Egerben 2016 szeptemberétől

Az Eszterházy Károly Főiskola együttműködési megállapodást kötött a 41 vállalkozást magában foglaló Észak-magyarországi Informatikai Klaszterrel, melynek értelmében a klaszter által működtetett Informatikai Duális Képző Központ tevékenysége a jövőben ki fog terjedni az egri érdekeltségű, a főiskolához közel álló IT cégekkel való együttműködésekre is. A szerződést a líceum tanévzáró ünnepségén írta alá Bodáné Tajthy Krisztina ügyvezető igazgató és dr. Liptai Kálmán rektor.

A szerződés értelmében a duális képzésbe az egri főiskola hallgatói 2016-tól kapcsolódhatnak majd be.

A rendezvényen a főiskola rektora 8 hotellel illetve turisztikai vállalkozással is megállapodást kötött, így duális képzésű turizmus vendéglátás szak is indul a jövő tanévtől.

Az Eszterházy Károly Főiskola a későbbiekben gazdálkodási, geográfus és szociálpedagógus szakon is tervezi duális képzés indítását.

A 2015/16-os tanévben az országban öt képzési területen: műszaki, informatikai, agrár, természettudományi és gazdaságtudományi szakokon indul a duális képzés.

A felsőoktatásért felelős államtitkárság által kiírt pályázatra 350 cég jelentkezett, ebből 248 kis- és középvállalat, valamint 21 felsőoktatási intézmény. Idén 79 alapszakot érint a duális képzési forma. Szeptembertől országosan mintegy 1000 hallgató kezdheti meg tanulmányait ebben képzési formában.

A Heol.hu cikke és az Eger Televízió híradója az alábbi linkeken tekinthető meg:

http://www.heol.hu/heves/kozelet/regi-szep-tervuk-egyetemme-valni-617226

http://www.tveger.hu/egyuttmukodes-6/

informatikai-dualis-kepzo-kozpont-logo