Duális képzési tapasztaltcsere a Miskolci Egyetemen

Duális képzési tapasztaltcsere a Miskolci Egyetemen

A rendezvényen részt vettek a hazai duális képzőközpontok képviselői, a duális képzésért felelős miniszteri biztos és az EMMI szakértője is

Duális képzési tapasztaltcserét rendezett a Miskolci Egyetem (University of Miskolc) és az Infoklaszter. A hazai duális képzésben érintett szakemberek a duális törvényi változásokról, jogszabályokról és a működő képzésekről tanácskoztak.

Dr. Horváth Zita a Miskolci Egyetem rektorhelyettese a campuson folyó duális képzéssel ismerette meg a részvevőket.

A rekorhelyettes elmondta, hogy az egyetemnek több mint 100 céggel van partnerkapcsolata, közel 20 alapszakon. A legtöbb mesterszakon is indítani kívánják a duális képzést, amint ezt a jogszabályok lehetővé teszik. Egyelőre a geográfus MsC-n választható a duális képzés.

Takács Tamás senior tanácsadó EMMI Felsőoktatásért Felelős Államtitkári Kabinet A duális képzés a felsőoktatásban címmel tartott előadást, mely rendkívül hasznos információkkal szolgált a duális képzésben jelenleg is dolgozó, illetve a később bekapcsolódni szándékozó cégeknek.

Dr. Bányainé dr. Tóth Ágota a Gépészmérnöki és Informatikai kar duális referense a karon folyó munkáról számolt be. 10 alapszakon 18 partnercégnél tanulhatnak a kar hallgatói. A diákok tanulmányi eredménye az extra terhelés- egyetemi tanulmányok és munka- ellenére is jók. A hallgatók jól teljesítnek és nem utolsó sorban kellően motiváltak.

A tapasztalatcserén részt vett Dr. Háry András duális képzésért felelős miniszteri biztos is, valamint a Zalaegerszegen, a Pécsen, a Kecskeméten, az Egerben és a Székesfehérváron folyó duális képzés szakemberei.

A jelenlévők megismerkedhettek az Inforamtiai Duális Képzőközpontban alkalmazott, úgynevezett “miskolci- modell-lel” valamint az Informatikai Klaszter utánpótlás nevelési programjával, melynek része a duális képzés.

A résztvevők a szakmai nap délutánján megtekintették a Codecool -t és a simpleSoft-nál dolgozó duális hallgatókat is meglátogatták.

Az alábbi linkeken az esemény fotógalériája, az Észak- Magyarország c. napilap cikke valamint a Miskolc Televízió híradójának beszámolója található:

 

https://www.facebook.com/Infoklaszter/posts/1452331638115668

https://www.facebook.com/eszakmo/posts/684724051677150

https://youtu.be/D93mdSebJ8E?t=1m15s

1-egyetem 2-codecool 4-simple 14-simplesoft 15-simplesoft p-classcaptiona-tanacskozason-span-class-1