Hogyan jelentkezhetek?

Hogyan jelentkezhetek?

 1. Első lépésként eldöntötted, hogy informatikus szeretnél lenni, és beadtad jelentkezésedet a hagyományos módon az általad választott szakra az Eszterházy Károly Egyetemre (Ezt kizárólag elektronikusan a felvi.hu oldalról teheted meg).
 2. Tájékozódj!, weboldalunkon, illetve személyesen a vállalatoknál megadott kapcsolattartók segítségével.
 3. Válaszd ki, hogy az általad megpályázott szakon mely cégnél szeretnél duális képzésben résztvenni (a duális képzési formában résztvevő cégek listáját a honlapunkon közzétesszük). Felhívjuk figyelmed, hogy néhány cég közvetlenül várja jelentkezésedet a megadott elérhetőségeken!
 4. A jelentkezéseket folyamatosan várjuk, 2017. március. 01. – 2017. március 31. közt. Töltsd le a jelentkezési űrlapot BSc programtervező, majd kitöltve küldd el a jelentkezes@idkk.hu-ra.
 5. Második körös felvételi jelentkezéseket 2017. április 1. – 2017. április 30. között fogadunk be!

A következő adatokra lesz szükséged:

 • személyes adatok (név, születési dátum, lakcím)
 • elérhetőségi adatok (e-mail cím, telefonszám)
 • tanulmányi eredmények (11. félév és év vége, 12. félév)
 • add meg a kiválasztott alapszakok sorrendjét, melyekre a duális képzési formában jelentkezel
 • add meg, hogy a választott alapszak(-ok)on mely céghez/cégekhez kívánsz jelentkezni – maximum 3 cég jelölhető meg preferencia sorrendben
 • írd le pár mondatban, hogy miért akarsz informatikus lenni, és miért ezekhez a céghez szeretnél bekerülni a duális képzésbe! Nagyon fontos, hogy ha egy kicsit is beszélsz angolul vagy németül, akkor ezen a nyelven fogalmazd meg gondolataidat!

Felhívjuk figyelmed, hogy néhány cég közvetlenül várja jelentkezésedet a megadott elérhetőségeken! Így ha a Bosch,  Takata vagy Jabil cégekhez is szeretnél jelentkezni, nekik külön küldd el a jelentkezésedet!

 1. A jelentkezéseket feldolgozzuk és továbbítjuk a cégek felé.
 2. A vállalatok közvetlenül veszik fel a kapcsolatot a kiválasztott diákokkal és számíthatsz személyes elbeszélgetésre is ( 2017. április 20. – 2017. május 31. közötti időszakban), ami alapján a végső döntés megszületik.
 3. A vállalat döntéséről legkésőbb 2017. július 3-ig kapsz tájékoztatást.
 4. Ez az időbeosztás lehetővé teszi, hogy ha szükséges, akkor sorrendet tudj módosítani még a felvételi folyamat lezárulta előtt. Módosítás egy alkalommal lehetséges 2017. július 12-ig!
 5. Pozitív döntés esetén a vállalat feltételes hallgatói munkaszerződést köt veled, mely rögzíti a duális gyakorlati képzésre vonatkozó szabályokat, a hallgatói foglalkoztatás kereteit, illetve minden olyan egyéb feltételt, mely az adott cég esetében szükséges. Fontos, hogy te is tisztában légy a szerződés tartalmával, ezért figyelmesen olvasd el mielőtt aláírod! A szerződés azért feltételes, mert abban az esetben lép életbe, ha a hagyományos felvételi eljárás keretében felvételt nyertél az Eszterházy Károly Főiskolára.
 6. Ponthatárhúzás 2017. július 26-án lesz, ekkor dől el, kiket vettek fel állami finanszírozású vagy önköltséges képzésre, illetve kiknek nem sikerült a felvételi. A duális képzési formára a vállalat által kiválasztott jelentkezőknek az általános felsőoktatási felvételi eljárás keretében felvételt kell nyerniük az adott felsőoktatási képzésre.
 7. Sikeres felvételit követően az egyetemi beiratkozásnál (2017. szeptember) kell a tanulmányi irodán leadnod a duális cégtől kapott igazolást a szerződéses jogviszonyodról, ez alapján kapsz majd további tájékoztatást a teendőkről. A vállalat által kiválasztott jelentkezők a pozitív besorolási döntést (ponthatár megállapítását) és a beiratkozást követően az felsőoktatási intézménynél a képzés duális formája szerint folytatják tanulmányaikat.