Hogyan jelentkezhetek?

Hogyan jelentkezhetek?

  1. Első lépésként eldöntötted, hogy informatikus szeretnél lenni, és beadtad jelentkezésedet a hagyományos módon az általad választott szakra a Miskolci Egyetemre (Ezt kizárólag elektronikusan a felvi.hu oldalról teheted meg).
  2. Tájékozódj!, weboldalunkon, illetve személyesen a vállalatoknál megadott kapcsolattartók segítségével.
  3. Válaszd ki, hogy az általad megpályázott szakon mely cégnél szeretnél duális képzésben részt venni (a duális képzési formában résztvevő cégek listáját a honlapunkon közzétesszük). Felhívjuk figyelmed, hogy néhány cég közvetlenül várja jelentkezésedet a megadott elérhetőségeken!
  4. A jelentkezéseket folyamatosan várjuk, 2019. március. 18. – 2019. május 15. Jelentkezni az alábbi google űrlap kitöltésével lehet, mely tartalmazza a kitöltendő word dokumentumot is: 2019/2020 IDKK jelentkezési lap BSc és MSc

A következő adatokra lesz szükséged:

 • személyes adatok (név, születési dátum, lakcím)
 • elérhetőségi adatok (e-mail cím, telefonszám)
 • tanulmányi eredmények (11. félév és év vége, 12. félév)
 • Europass CV fotóval ellátva
 • add meg a kiválasztott alapszakok sorrendjét, melyekre a duális képzési formában jelentkezel
 • add meg, hogy a választott alapszak(-ok)on mely céghez/cégekhez kívánsz jelentkezni – maximum 3 cég jelölhető meg preferencia sorrendben
 • írd le pár mondatban, hogy miért akarsz informatikus lenni, és miért ezekhez a céghez szeretnél bekerülni a duális képzésbe! Nagyon fontos, hogy ha egy kicsit is beszélsz angolul vagy németül, akkor ezen a nyelven fogalmazd meg gondolataidat!

Felhívjuk figyelmed, hogy néhány cég közvetlenül várja jelentkezésedet a megadott elérhetőségeken! Így ha a Bosch vagy Joyson cégekhez is szeretnél jelentkezni, nekik külön küldd el a jelentkezésedet!

 1. A jelentkezéseket feldolgozzuk és továbbítjuk a cégek felé.
 2. A vállalatok közvetlenül veszik fel a kapcsolatot a kiválasztott diákokkal és számíthatsz személyes elbeszélgetésre is ( 2019. április 20. – 2019. május 15. közötti időszakban), ami alapján a végső döntés megszületik.
 3. A vállalat döntéséről legkésőbb 2019. június 30-ig kapsz tájékoztatást.
 4. Ez az időbeosztás lehetővé teszi, hogy ha szükséges, akkor sorrendet tudj módosítani még a felvételi folyamat lezárulta előtt. Módosítás egy alkalommal lehetséges 2019. július 10-ig!
 5. Pozitív döntés esetén a vállalat feltételes hallgatói munkaszerződést köt veled, mely rögzíti a duális gyakorlati képzésre vonatkozó szabályokat, a hallgatói foglalkoztatás kereteit, illetve minden olyan egyéb feltételt, mely az adott cég esetében szükséges. Fontos, hogy te is tisztában légy a szerződés tartalmával, ezért figyelmesen olvasd el mielőtt aláírod! A szerződés azért feltételes, mert abban az esetben lép életbe, ha a hagyományos felvételi eljárás keretében felvételt nyertél a Miskolci Egyetemre.
 6. Felvételi ponthatárok meghatározásának várható ideje 2019. július 24., ekkor dől el, kiket vettek fel állami finanszírozású vagy önköltséges képzésre, illetve kiknek nem sikerült a felvételi. A duális képzési formára a vállalat által kiválasztott jelentkezőknek az általános felsőoktatási felvételi eljárás keretében felvételt kell nyerniük az adott felsőoktatási képzésre.
 7. Sikeres felvételit követően az egyetemi beiratkozásnál (2019. szeptember) kell a tanulmányi irodán leadnod a duális cégtől kapott igazolást a szerződéses jogviszonyodról, ez alapján kapsz majd további tájékoztatást a teendőkről. A vállalat által kiválasztott jelentkezők a pozitív besorolási döntést (ponthatár megállapítását) és a beiratkozást követően az felsőoktatási intézménynél